Zondag 11 mei staan de moeders in de spotlights. Op de tweede zondag van mei vieren we Moederdag , deze dag staat in het teken van het verwennen van de moeder. Moederdag staat ook in het teken van liefde, respect en dankbaarheid aan de moeder.

De Vooruitstrevende Hervormings- Partij(VHP) benadrukt dat elke moeder zorg van hoge kwaliteit verdient. Dat is niet alleen ons doel, maar ook onze verantwoordelijkheid.

De achterliggende gedachte, in haar meest algemene vorm, is dat de moeders, die het hele jaar het gezinsleven draaiend hebben gehouden en het leeuwendeel van de zorgtaken hebben vervuld, op deze ene dag daarvan vrijgesteld zijn en op een voetstuk geplaatst worden. Toch gaat het de moeders niet zo zeer om het feit dat ze gewaardeerd willen worden, als wel om het feit dat kinderen er even bij stil staan, dat niet alles in het leven vanzelfsprekend is.

Het is aan te bevelen dat de huishoudelijke taken op deze dag zoveel mogelijk moeten worden overgenomen door de kinderen en de vader van het gezin. Dit zou als meest sprekend symbool van het omgekeerde rolpatroon moeten gelden op deze dag, en het door de kinderen of vader gemaakte eten wordt bediend op bed.

De Vooruitstrevende Hervormings Partij(VHP) hecht bijzonder veel waarde aan Moederdag en moeders. Moeders die voor dag en dauw opstaan om het brood van hun kinderen te smeren. Moeders die precies weten hoe ze je favoriete trui moeten wassen en strijken. Moeders die nog steeds je kamers schoonmaken.

En moeders die er voor je zijn als je ze nodig hebt, ook al gedraag je je zich soms niet correct maar ze blijven jou liefde geven. Voor de huismoeders is het aanrecht haar altaar, de pan haar wierookvat. Zij is in het drukke leven, het rustpunt voor haar gezin. Een niet werkende moeder bestaat niet. Haar wapenspreuk is “dienen”.

Mama’s geven haar kinderen het leven. Mama’s leren de kinderen alleen goede dingen aan en beschermen ze tegen slechte dingen. Ze verzorgen ze met liefde tot ze groot genoeg zijn. Ze laten geen vermoeidheid zien en voeden ze met liefde op. Ook al kan het kind tegenspreken, maar ze wordt niet makkelijk boos. Mama’s zijn de belangrijkste personen in het leven van een kind.

Als je iets ondeugends gedaan hebt, zal je er spijt van krijgen. Wacht niet te lang en zeg tegen je mama, hoeveel je van haar houdt. Doet het goede voor haar. Doe het nu, wacht niet. Iedereen die geboren is op deze wereld, heeft een mama die van hem/haar houdt. Als er geen mama’s waren, stonden wij er hier vandaag niet.

De moeders dragen een ernstige verantwoordelijkheid. Moeders moeten het leven zien als een geheel en moeten verantwoordelijkheid dragen voor het jonge leven, dat zij ter wereld hebben gebracht, de moeder weet een warm hart te combineren met een koel hoofd.

Het geluk van een kind begint in het hart van de moeder. Het belangrijkste wat een vader voor de kinderen kan doen is, liefhebben van hun moeder. Een moeder is niet om op te leunen, maar om het leunen overbodig te maken.

De Vooruitstrevende Hervormings- Partij(VHP) brengt hulde en lof aan alle moeders en toekomstige moeders. De partij wenst de hele natie, maar in het bijzonder alle moeders een hele fijne Moederdag toe.

De VHP,
voorzitter Chan Santokhi.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.