door Johan Donner

PARAMARIBO – De oppositionele Vooruitstrevende Hervormingspartij (VHP) heeft recent een politiek onderhoud gehad met de partij voor Broederschap en Eenheid in de Politiek (BEP). VHP voorzitter Chandrikapersad Santokhi heeft toegegeven dat zijn partij en de BEP een oriënterend gesprek hebben gevoerd. Ook BEP woordvoeder Ronnie Asabina, bevestigde dat een delegatie waarin hij voorzitter Caprino Allendy ondersteunde op bezoek is geweest bij de VHP.

Wat de zaken zijn waarover er werd gesproken wilde Asabina niet kwijt. Volgens Santhoki zullen de vervolg gesprekken komen, nadat er met de overige NF-partners NPS, SPA en DA’91 is afgestemd.  Santhoki liet ook blijken dat er al aftastende gesprekken zijn gevoerd met de in ongenade gevallen coalitiepartij KTPI, onder leiding van Willy Soemita.

Vernomen wordt de VHP voorman schijnt te beweren dat hij en PL-leider Paul Somohardjo oriënterende gesprekken hebben gevoerd tijdens een ontmoeting in Ecuador. Somohardjo echter heeft via GFC Nieuws eerder publiekelijk ontkend dat hij en Santokhi een dergelijk gesprek hebben gehad.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.