PARAMARIBO, 20 aug – De VHP maakt aanspraak op een betere positie binnen het Nieuw Front. Dit stelt VHP-parlementariër Sheilendra Girjasing . Het is uitstekend dat de partij in de combinatie blijft. Alleen, er zal flink gesleuteld moeten worden aan de kieslijsten. De VHP moet, zeker in bepaalde districten, meer verkiesbare plaatsen krijgen.

Plaatsen dus waar de kandidaten de meeste kans maken om gekozen te worden voor het parlement. Het heeft alles te maken met de ‘politieke realiteit.’ Girjasing zegt tegenover de Ware Tijd dat de VHP deze keer geen genoegen mag nemen met twee verkiesbare plaatsen in het grootste kiesdistrict Paramaribo. De VHP zou nu goed zijn voor minstens vier zetels in de hoofdstad. Ook in andere districten moeten meer verkiesbare plaatsen worden bedongen.

Commewijne moet goed zijn voor twee VHP-zetels in plaats van één nu. Hetzelfde gaat op voor Saramacca. In Nickerie moet de eerste drie plekken worden geclaimd en in Wanica de eerste vier. Er moet dus hard worden onderhandeld op basis van de politieke realiteit. Overigens zou Nieuw Front niet meer voldoen aan die realiteit. De combinatie moet uitgebreid worden en een nieuwe naam krijgen waarin veiligheid, democratie en ontwikkeling worden gegarandeerd.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.