PARAMARIBO-”Holi is een feest bij uitstek met het gelijkheidsbeginsel dat ons naar één natie voert, een feest waarbij scheidingsmuren van ras, geloof, politieke kleur en sociale klasse uit elkaar vallen. Het is jammer dat slechts op bepaalde hoogtijdagen de nadruk wordt gelegd op deze gedachte van de eenheid. Laten we als mens kritisch naar onszelf kijken. Laten we het kwaad  in onszelf zoeken.

Laten we de tekortkomingen, de zes innerlijke vijanden  zoals haat, agressiviteit, jaloezie, hoogmoed, hebzucht en gehechtheid aan het materiële uit ons ziel verbannen.  Laten we de Holika in onszelf verbranden, anders vervallen wij steeds in de neerwaartse spiraal van egoïsme en moreel-ethisch verval. Wil je de wereld veranderen, begin dan bij jezelf”.  Dit schrijft  de Vooruitstrevende Hervormings Partij (VHP) in haar boodschap in verband met  de viering van het Holifeest morgen.

De partij benadrukt dat het Holi-feest niet alleen de symboliek  is van eenheid, gelijkheid, maar ook die is van overwinning. “Het feest is een triomf van het goede op het kwade, van tegenspoed naar voorspoed, van verdriet naar vreugde. Holi verbroedert”.

De VHP doet een beroep op de samenleving om het Holifeest aan te grijpen om alle verschillen die er mogen bestaan tussen individuen en groepen achterwege te laten en te zoeken naar die overeenkomsten die “ons nader tot elkaar brengen, om zo te groeien naar een echte natie,  naar nation building”.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.