PARAMARIBO, 26 mrt – De VHP van ex-minister Chandrikapersad Santokhi bekijkt mogelijkheden voor samenwerking met partijen die nu in de regeercoalitie zitten. Volgens parlementariër en partijbestuurslid Radjkoemar Randjitsingh wordt met zeker drie politieke partijen gesproken. Het betreft dan modellen voor samenwerking bij de komende verkiezingen. Namen worden niet genoemd. Wel is bekend met welke coalitiepartij niet gesproken wordt.

De NDP van Desi Bouterse behoort niet tot de gesprekspartners van het moment. Het betekent niet dat samenwerking dan bij voorbaat onmogelijk is. “Wij sluiten geen enkele samenwerking met wie ook uit. Tot op dit moment heeft de VHP een samenwerking met de Nieuw Front-partijen en blijft de partners trouw”, zegt Randjitsingh tegenover de Ware Tijd. Toch wordt ‘afgetast’ bij partijen buiten. Tot de gesprekspartners behoort Nieuw Suriname.

Deze partij maakt deel uit van de vier partijen tellende Mega Combinatie waar Bouterse de scepter zwaait. Volgens Harish Monorath, parlementariër voor Nieuw Suriname, is er geen sprake van onderhandelingen met de VHP. Wel zijn ‘aftastende gesprekken’ gevoerd. Randjitsingh zegt dat ongeacht met wie uiteindelijk wordt samengewerkt, er “harde voorwaarden zullen worden gesteld in het belang van de ontwikkeling van het land.”

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.