PARAMARIBO/AMSTERDAM, 19 aug – De Vooruitstrevende Hervormde Partij, VHP, gaat de verkiezingen van 2015 niet alleen in. Dit stelt VHP-voorzitter Chandrikapersad Santokhi. De strijd wordt uitsluitend aangebonden in samenwerking met het Nieuw Front. Weliswaar wordt druk gelonkt vanuit de NDP van Desi Bouterse.

Maar van enig samenwerkingsverband zal geen sprake zijn, zeker niet voor de verkiezingen. Volgens een verslag van de Ware Tijd sprak Santokhi tijdens zijn bezoek aan Nederland van prikkels vanuit de NDP. Er zou vanuit die kringen voeding worden gegeven aan een eventuele samenwerking tussen beide politieke reuzen. Het probleem is volgens Santokhi dat een gemeenschappelijke visie ontbreekt. De partijprogramma’s alleen verschillen te veel van elkaar.

Ook blijkt de NDP niet tot behoorlijk beleid in staat binnen het huidige regeerteam. Los van dit alles is er ook nog het politieke veld. “Misschien haalt de NDP maar tien zetels. Het is dus voorbarig om nu al ja of nee te antwoorden”, aldus Santokhi. Speculatie over een eventuele solo berusten dus niet op werkelijke overwegingen. Dan wordt liever gekozen voor de oude partners. Het Nieuw Front werkt nu aan ‘versterking’. De BEP van ex-minister Celsius Waterberg is een goede kandidaat.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.