Door Robin Rosario

PARAMARIBO – Volgens Waddy Sowma, voorzitter van de Vereniging van Economisten in Suriname (VES), moet de overheid meer investeren in de private sector waardoor de economie van het land verder uitgroeit. Hij zei dit op een receptie maandagavond in Hotel Krasnapolsky in verband met het 40-jarig bestaan van de organisatie.

Er moet volgens de voorzitter door de overheid geïnvesteerd worden in menselijk kapitaal op weg naar een duurzame ontwikkeling. Kennis van de economie is zeer belangrijk. Vooral met het oog op de grootschalige projecten die deze regering wil uitvoeren.

Zo kunnen de gelden die de overheid ontvangt uit de mijnbouwsector in de private sector worden geïnvesteerd, zodat meer mensen kennis dragen van de economie. Door die investeringen krijgt de economie geen dreun wanneer deze gelden eens komen weg te vallen. Sowma is eerder voorstander van een welvaart- of investeringsfonds in plaats van een spaarfonds. “In het arbeidsproces is kennis van de economie”, zo besloot de voorzitter, “zeer belangrijk.”

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.