Dit is een bericht van GFC Nieuws

GFC NIEUWSREDACTIE- De Vereniging van Economisten in Suriname (VES) heeft zich begin deze week in haar nieuwjaarsreceptie kritisch uitgelaten over de uitvoer van het Herstelplan en andere beloften die niet worden waargemaakt.

Voorzitter Steven Debipersad heeft in het bijzijn van president Chandrikapersad Santokhi gewezen op niet nagekomen verkiezingsbeloften zoals opgenomen in het regeerakkoord en een lage realisatie van de punten in het Herstelplan.

Er is ook kritiek geuit op het uitblijven van jaarrekeningen bij de Centrale Bank, de hoge inflatie en het begrotingstekort.

De VES blijft zich beschikbaar stellen om de regering kritisch te ondersteunen, zegt Debipersad.

Het Herstelplan 2020-2022 is opgesteld door het ministerie van Financiën & Planning in opdracht van de regering en heeft als doel om de economie van Suriname door middel van een pakket van maatregelen en projecten, weer op het goede spoor te krijgen.

In december 2021 heeft het Internationaal Fonds (IMF) ruim US$ 688 miljoen met een looptijd van drie jaar goedgekeurd voor de ondersteuning van het economisch Herstelplan van Suriname.

Dit is een bericht van GFC Nieuws

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.