PARAMARIBO, 6 mei – De politieke meeting van de coalitie is begonnen met wat meer weg had van een flinke gospelcampagne. Het afgeladen Onafhankelijkheidsplein hoorde Steve Meye, evangelistisch bisschop en geestelijke adviseur van president Desiré Bouterse, roepen om verzoening. “God heeft ons als zijn dienstknechten, het instrument van verzoening gegeven. Nationale verzoening zal alleen tot stand komen als beide partijen het willen.”

‘Beide’ partijen slaat dan op daders en slachtoffers. “We moeten kunnen loslaten. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan, vooral met zoveel emoties. Maar alleen dan zult u ook zelf vrijkomen om verder in vrede te kunnen voortleven. Als niet alle partijen bereid zijn, zullen we het hogere doel van één volk en één natie nooit zullen bereiken. Nu weten we dat er altijd figuren zijn die dat niet willen. Die moeten we identificeren.”

En wie dacht dat geestelijken zich niet aan politieke uitspraken wagen, weet na vandaag beter. “We mogen niet meer accepteren dat wie dan ook, hier of overzee, het volk nog langer verdeelt”, zei Meye. Voor Bouterse was er ook een boodschap: “Als u niet doet wat God u zegt, gaat hij u ook verwijderen.” Hij droeg per gebed Suriname ook nog aan God op. Met aan zijn zij de Amerikaanse predikster Tamara Bennet, vroeg hij God Suriname te leiden.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.