PARAMARIBO, 27 jul – Het verzet tegen de terugroeping van parlementariërs Diana Pokie en Waldie Adjaiso, neemt toe. De twee hebben de steun van vooral hun achterban in hun oorspronkelijke woongebied. In Brokopondo is het tot hartstochtelijke protesten gekomen. De woede van de protesterende groepen richt zich vooral tegen het bestuur van de politieke partij Bep.

De partijleiding zou de twee niet alleen onterecht hebben teruggeroepen. Het besluit om eerst te royeren en dan terug te roepen, zou een soloactie zijn. Het bestuur zou geen rekening hebben gehouden met de mening van de achterban. In een brief aan het bestuur eisen twintig kernen dat het royement ongedaan wordt gemaakt. Bij het gerechtsgebouw in Paramaribo is ook gedemonstreerd. Dat was een uiting van solidariteit met de twee politici.

De twee hebben een kortgeding aanhangig gemaakt. De kernen zeggen de maatregelen tegen de twee niet te accepteren. Ze zullen doorgaan met acties totdat Pokie en Adjaiso gevrijwaard zijn. De twee parlementariërs raakten in ongenade, nadat ze weigerden uit A Combinatie te stappen. Bep trok zich terug na onenigheid met combinatiegenoot Abop. Volgens het Centraal Hoofdstembureau heeft Bep het recht tot terugroepen, omdat A Combinatie niet meer bestaat.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.