Red Bull heeft met succes gevraagd om een ​​beoordeling van het incident op Silverstone tussen Formule 1-leider Max Verstappen en zevenvoudig kampioen Lewis Hamilton.

De FIA ​​zal donderdag voorafgaand aan de Hongaarse Grand Prix via videoconferentie van Red Bull horen. Het team is woedend sinds het contact tussen Verstappen en Hamilton in de eerste ronde van de Britse Grand Prix ervoor zorgde dat Verstappen hard tegen een barrière crashte en de Nederlander kort naar het ziekenhuis stuurde voor evaluatie.

Red Bull beschuldigde Hamilton van het maken van een “wanhopige” zet om zijn rivaal in de eerste ronde voor te blijven, omdat de regerend kampioen wist dat een voorsprong op Verstappen bij de start zijn enige kans was om te winnen op zijn thuiscircuit en de kampioenschapsrace strakker te maken.

Hamilton kreeg een straf van 10 seconden voor het incident, maar herstelde zich om voor het eerst in zes races te winnen. Het brak een reeks van vijf overwinningen voor Red Bull en bracht Verstappen’s voorsprong in het titelgevecht terug van 33 punten naar acht.

Verstappen heeft dit seizoen vijf overwinningen op de vier van Hamilton en de Red Bull lijkt eindelijk het tempo te hebben om Mercedes uit te dagen.

Dit bericht is afkomstig van Dagblad Suriname. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.