In het actualiteitenprogramma 8r ‘t Nieuws op de STVS was er vrijdagmiddag een serieus verschil van mening. NPS’er Wim Bakker was het niet eens met de vraagstelling van de programmamakers aan de man van de straat, namelijk: “Moet Suriname gaan voor regionale integratie of moeten we aan de bobie van Nederland blijven hangen”.

Bakker was van mening dat de vraagstelling met betrekking tot Nederland een non-factor was en dat men de man van de straat geen andere keus gaf dan te antwoorden dat Suriname voor regionale integratie moest gaan. Hij vond dat de indruk wordt gewekt alsof de huidige regering het proces om los te komen van Nederland heeft ingezet. Bakker vond dat dit juist door oud-premier Henck Arron is geschied.

Bakker, die duidelijk geïrriteerd was, ging terug in de tijd en haalde enkele gebeurtenissen tijdens de militaire periode aan. Hij noemde ook een geval waarbij Winston Caldeira als minister het veld moest ruimen. Caldeira, die pro het huidige kabinet is, en oud-minister Yvonne Raveles-Resida tijdens het kabinet Wijdenbosch/Radhakishun, waren ook te gast in het programma. Caldeira sprak de bewering van Bakker echter tegen beginnende met de woorden “met alle respect voor uw mening”.

Hij gaf weer dat hij toen als minister van Financiën juist impopulaire maatregelen wilde nemen onder meer betreffende de melksubsidie. “Men heeft zelfs honderd katten voor mijn deur gesmeten”, aldus Caldeira.

Steven van Fredrikslust, één van de twee presentatoren van 8r ‘t Nieuws verduidelijkte eerder tegenover Bakker dat het niet de bedoeling is om in het programma om wie dan ook te bespreken en zei “dat wij er niets aan kunnen doen dat de huidige regering aan het roer staat”. Even daarvoor had Bakker hem toegebeten “jij bent niet aan het woord”.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.