Manodj:
‘Gaat redelijk’
Manodj verkoopt ook onder de markt. Hij heeft een stand binnen in de Centrale Markt. Hij geeft aan dat de verkoop redelijk is in de vakantie. Hij heeft zijn vaste klanten die groente bij hem kopen. Hij hoeft niet te klagen. Lila Charan:
‘Gaat beetje bij beetje’
Lila zegt dat ze niet hoeft te klagen over de verkoop. Zij weet dat het vakantietijd is, dus de meeste mensen gaan opreis en bezoeken de markt niet zo vaak. ‘De verkoop gaat toch beetje bij beetje.’ Geeta:
‘Verkoop gaat slecht’
Geeta verkoopt groente op de markt. Over de verkoop in deze vakantieperiode zegt zij dat het zeer slecht gaat. Ondanks de verlaagde prijzen is er nauwelijks omzet. Ernold:
‘Gaat z’n gangetje’
Ernold heeft droge vis tekoop. Hij zegt dat de verkoop bij hem redelijk gaat. Zijn klanten kopen regelmatig bij hem. Bahadoer:
‘Niet zo best’
Mevrouw Bahadoerstaat vroeg op met de bedoeling al haar spullen te verkopen. Ook bij haar gaat de verkoop niet zo best. Echter weet zij niet wat de reden is. Maar zij heeft nog hoop en blijft op haar stand totdat ze alles heeft verkocht. ArtieBudha:
‘Momenteel slap’
Ook bij Artieis de verkoop slap. Zij geeft aan dat men druk bezig is met de schoolinkopen en ontspanning. In deze periode gebruiken de mensen veel vlees- en visproducten om naar de vakantieoorden mee te nemen.

Wij zijn nu haast in de derde week van de vakantieperiode. De samenleving maakt merendeels gebruik van de vakantie om uit te gaan. Voor de marktventers is het een geheel andere situatie. Zij hebben geen verlofdagen. Als zij op een dag niet op de markt staan om hun producten ten verkoop aan te bieden, hebben zij voor die dag geen verdiensten. Terwijl anderen die in een bedrijf of ergens anders werkzaam zijn, verlof kunnen opnemen. Dagblad Suriname bracht een bezoekje aan de Centrale Markt. Aan enkele marktventers werd gevraagd hoe het zit met de verkoop in deze vakantieperiode. Hieronder de reacties.

Saskia Bandhan

Dagblad Suriname - Dagblad Suriname - Suriname's Populairste Krant

Dit bericht is afkomstig van Dagblad Suriname. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.