PARAMARIBO, 22 aug – Het zou niet bepaald slim zijn als de overheidsaandelen in de Hakrinbank nu verkocht zouden worden. Dit zegt parlementariër Ruth Wijdenbosch. Berichten over plannen om het meerderheidsaandeel af te stoten, zijn niet om vrolijk van te worden. En al helemaal niet als het waar is dat verkocht zal worden aan een bank op Trinidad.

Suriname heeft het faillissement meebetaald van de Trinidadiaanse verzekeraar Clico. De lokale dochtermaatschappij moest worden overgenomen. Clico had zwaar geïnvesteerd in schijnbaar lucratieve markten en tuimelde mee met het internationale bankwezen. “Ik weet niet wie nu zou verkopen en dat ook nog aan een bank op Trinidad, is men Clico dan vergeten? Laten we afdwingen dat de regering niets verkoopt dat van het volk is”, zei Wijdenbosch in het parlement.

De regering doet er goed aan de aandelen onder geen beding van de hand te doen. Op zijn minst zou het parlement geraadpleegd moeten worden. “Ik zou houden wat ik heb en niet zeggen: ga de internationale markt op. De grote broers verkeren in grote problemen.” Het parlement behandelt een wet over strenger toezicht op geldwisselbedrijven. Volgens Wijdenbosch moeten dezelfde motieven voor strenger toezicht gelden bij het overwegen van de aandelenverkoop.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.