Verkiezingsstrijd Suriname jaren voor op schema

PARAMARIBO, 9 jul – Als er één ding duidelijk is in de Surinaamse politieke bedoening van het moment, is het wel het almaar intenser wordende onderlinge personenverkeer. Politieke partijen hebben het druk dezer dagen met het af- en inschrijven van (ex-)leden. Mensen lijken niet de minste moeite te hebben de ene partijkleur af te leggen om zich in de andere te steken.

En met minimaal even groot gemak worden deze lui anderzijds binnengehaald. Met uiteraard de nodige fanfare en publiciteit. Twee politieke partijen spannen de kroon in dit opzicht. De NDP van Desi Bouterse en de VHP van ex-minister Chandrikapersad Santokhi slaan elkaar om de oren. Het mepmateriaal bij voorkeur: overlopers. Opmerkelijk is het moment. Overlopers, lieden die de ene politieke partij verruilen voor de andere, zijn geen fenomeen in de Surinaamse politiek.

Je zou eerder willen spreken van een traditie. Maar met nog iets minder dan drie jaren te gaan voor het weer verkiezingstijd is, valt de intensiteit op. Interne roerselen bij mensen zullen wel altijd koffiedik kijken blijven. Interessanter zijn de drijfveren van de partijen zelf bij het uitgooien van al die rode lopers. Wat is de boodschap daar achter? Het is aan de volgelingen uit te maken of de tijd die rest voldoende is om voor zichzelf de ene schijn te onderscheiden van de andere.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.