PARAMARIBO, 5 jun – De bestuursverkiezingen binnen de Nationale Partij Suriname, NPS, verlopen spannend. Hoewel aanvankelijk niet verwacht, wrijft het toch aardig tussen de twee kandidaten voor het voorzitterschap. Wat eerst zeker en saai leek, kan het ineens niet meer zijn. Dit blijkt nu al bij de stembepaling van de partijafdelingen.

Deze afdelingen vertegenwoordigen elk de districten die Suriname rijk is. Verschuivingen in voorkeuren blijken van de ene dag op de andere mogelijk. Zo hebben de afdelingen van Para en Coronie hun voorkeur uitgesproken voor Gregory Rusland. Aanvankelijk neigden beide naar Ivan Fernald, de duidelijke favoriet van de huidige partijvoorzitter en ex-president Ronald Venetiaan. Smeer- en fluistercampagnes zijn niet van de lucht.

Het accentueert alleen maar nog meer de toch wel onvermoede rivaliteit. Volgens de Times of Suriname wordt er “met geld gesmeten” om het stemgedrag te beïnvloeden. Met de richting die het stemgedrag uitgaat, valt dan niet moeilijk te raden wie bevoordeeld moet worden. Uiteraard houden de informatiebronnen zich anoniem. Maar dat past nu eenmaal bij zulke campagnes. De verkiezingen vinden op zeventien juni plaats.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.