PARAMARIBO, 24 apr – Het verkiezingsproces binnen de Nationale Partij Suriname, NPS, verloopt “ondemocratisch, onethisch en centralistisch.” Dit stellen de voormalige kandidaten Armand Zunder en John van Coblijn. De ambitie van de twee om respectievelijk voorzitter en ondervoorzitter te worden, stuitte op intriges. Twee andere kandidaten voor het voorzitterschap werden naar voren geschoven.

De twee, oud-ministers Gregory Rusland en Ivan Fernald, zijn apart kandidaat gesteld. Dat is een bijzonderheid op zich. Fernald is duidelijk de favoriet van het huidige leiderschap. Ruslands kandidatuur is doorgedrukt door de invloedrijke districtsafdelingen. Volgens de twee afgewezen politici kan dit soort intriges door de atmosfeer in de partij. “Waar het om gaat is dat iedereen bang was om op te staan en aan te geven dat zij voor een bepaalde functie gaan”, zegt Van Coblijn tegenover de Ware Tijd.

Met deze atmosfeer van intimidatie moet eens een keer worden afgerekend. Zoals het er nu aan toe gaat hebben andere NPS’ers dan de bestuursleden, niets in de melk te brokkelen. “Wij gaan een proces beginnen om te promoten dat mensen opstaan en zeggen dat ze belangstelling hebben voor een bepaalde functie. Het democratisch proces moet van onderuit komen en moet vrij zijn van invloed van buitenaf”, aldus Van Coblijn.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.