Gregory Rijssen (woordvoerder), Gilbert Blanker vz Onoribo Siri, Hesdy Ommen (kandidaat voorzitter), Henry Renfurm (kandidaat penningmeester), Justus keizerweert (kandidaat Secretaris)

De verkiezing om te komen tot een nieuw bestuur voor Plantage Onoribo is uitgesteld. Deze zouden vandaag plaatsvinden maar uit kringen van het stichtingsbestuur verneemt een der lijsten, dat de uitstel te maken heeft met een stergeval.  En dit zou 6 weken in beslag nemen.

In een bericht aan de pers zeggen de kandidaat bestuursleden van lijst 2 officieel niets vernomen hebben. Van de verkiezingscommissie wordt vernomen dat het besluit vandaag formeel aan de vergadering wordt meegedeeld.

De voorzitter van de commissie de heer L.Zebeda zegt, zich te distantiëren van leden van het stichtingsbestuur alszou het gaan om een sterfgeval. Lijst 2 onder leiding van Hesdy Ommen zegt teleurgesteld te zijn in de situatie en de manier waarop men met de verkiezing omgaat.

‘Zeer tot ons spijt moeten wij constateren dat het proces niet op de juiste manier wordt gevolgd. Het kan niet zo zijn dat verkiezingen die meer dan 7jaren op zich hebben laten wachten, twee dagen voor de aanvang worden uitgesteld. Dit vinden wij ongehoord en niet getuigen van goed bestuur. Het zorgt voor verwarring onder de erfgenamen van plantage Onoribo. Het was immers bekend dat er familieleden overleden waren en dat daardoor de verkiezingen dienden te worden uitgesteld. Wij kijken daarom vreemd op en vragen ons af waarom er gewacht is tot twee dagen voor de verkiezingen.

Wij roepen daarom alle erfgenamen op om morgen 9 juni naar Onoribo te komen, om zo hun blijk van ongenoegen te tonen over wijze waarop er met hun belangen wordt omgegaan. Wij willen echter wel benadrukken dat wij ons medeleven betuigen aan de nabestaanden van onze overleden familie. We zijn echter faliekant tegen de wijze waarop er met deze kwestie wordt omgegaan’, aldus de leden van lijst 2.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.