Ondanks dat de prijs van brandstof thans boven de SRD 5 ligt, zijn de tarieven van de stadstaxiritten niet verhoogd. De verlaging van de SRD 1, die in mei werd doorgevoerd, wordt nog steeds gehanteerd, zegt Glenn Ramadin, de voorzitter van de Vereniging van Taxihouders in Suriname (Vetahos). Hij geeft aan dat de prijs niet ver boven de SRD 5 is gestegen, waardoor de vereniging heeft besloten om de prijs vooralsnog niet aan te passen.

De Vetahos wacht de ontwikkelingen af. Indien de prijs boven de SRD 5.10 gaat, dan zal zij wel genoodzaakt zijn om de taxiritten te verhogen. ‘Met de huidige prijsstijging is de prijs van een rit nog wel rendabel’, zegt Ramadin.

De taxibranche is nog steeds wachtende op de overheid. De branche is ongeordend en er moet regelgeving komen. Echter heeft de regering geen oor voor de taxisector. Jaar in jaar uit wordt er door Vetahos gepleit voor regelgeving binnen de sector, zodat er ordening wordt gebracht. ‘Er zijn veel wilde taxi’s die opereren.’ Ramadin zegt dat als er regelgeving komt, dat aan banden gelegd kan worden.

Dagblad Suriname - Dagblad Suriname - Suriname's Populairste Krant

Dit bericht is afkomstig van Dagblad Suriname. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.