Er zullen werkgelegenheidskansen gecreëerd worden voor vroegtijdige schoolverlaters. Een speciaal project hiervoor van de Pan American Development Foundation (PADF) wordt daarom verwelkomd door minister Michael Miskin van ATM. Hij besprak het project vrijdag 22 maart met  vertegenwoordigers van deze buitenlandse organisatie die bij hem op bezoek waren.

De optiek van PADF is dat ledigheid des duivels oorkussen is. Dit is de reden waarom het project zich richt op herintegratie van vroegtijdige schoolverlaters. Deze zullen kansen aangeboden krijgen om werk te vinden. PADF gelooft erin dat als jongeren niets te doen hebben het kan leiden tot jeugdcriminaliteit. Het project zal worden uitgevoerd met verscheidene instanties en organisaties in ons land.

Een van de manieren om arbeidskansen voor jongeren te vergroten is om hen een vak te leren. De Stichting Arbeidsmobilisatie en Ontwikkeling (SAO) die in de samenleving bekend staat als vakschool kan hieraan een belangrijke bijdrage leveren. De buitenlandse gasten hebben daarom ook een bezoek gebracht aan deze werkarm van ATM. Ook de Arbeidsbemiddeling die werkzoekenden bijstaat in het vinden van een geschikte baan is in beeld gebracht en zal zeker ook betrokken worden bij dit project. Minister Miskin heeft zijn volledige ondersteuning toegezegd aan de uitvoering hiervan.

De vertegenwoordigers van PADF die bij de minister waren zijn: de heer Louis Alexander, Senior Program Director, functionarissen van het nationaal coördinatieteam, o.l.v. de heer Jeffery Tines, dat belast zal zijn met de uitvoering van het jongerenproject in ons land, Majella van der Werf, Resident Director Monitoring and Evaluation en Lilian Wiebers, Director Youth Gender. De minister werd bij deze gelegenheid bijgestaan door directeur Steven Relyveld en de staffunctionarissen Rita Henry en Maureen Samuels.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.