Dit is een bericht van GFC Nieuws

GFC GEZONDHEIDSREDACTIE- Een 23- jarige man die woont in het Surinaamse district Wanica en al een paar jaar met lede ogen heeft moeten aanschouwen hoe zijn hoofdhaar steeds dunner werd en uitviel, is lange tijd totaal verkeerd geïnformeerd door zijn kapster.

De jongeman raakte door zijn kaalheid en de verandering van zijn uiterlijk in een depressie.

De kapster vertelde aan de dunharige om elke dag een oliesoort in zijn haar te smeren, aangezien die volgens haar de beste en enige remedie is om haaruitval tegen te gaan.

Omdat dit helemaal geen resultaat opleverde en zijn haarlijn verder afnam, won de radeloze via een professionele online hulplijn advies in bij de Europese topexpert op het gebied van verjongen en afslanken Jonathan Clarke.

Jonathan Clarke kwam direct tot de conclusie dat de kapster de verdrietige jongen klinkklare onzinadvies heeft gegeven.

IMPOTENT OF MINDER POTENT? NEEM 1 THEELEPEL TOMBA IN VOOR KRACHTIGE MANNELIJKE PRESTATIES! GEZOND EN ZEER EFFECTIEF! KLIK HIER>>>>

Aan GFC Nieuws vertelt hij vanuit Duitsland dat hij het vaker meemaakt dat kapsters, maar ook andere pseudodeskundigen, mannen en vrouwen met haaruitval van de regen in de drup brengen met verkeerde raadgevingen omdat ze veelal geen of weinig specifieke kennis hebben van deze materie.

“Als deze kapster een beetje verstand had van haaruitval had ze direct kunnen weten dat deze jongen te kampen heeft met alopecia androgenetica en dat het smeren van olie in de haren in dit kader nul procent zal helpen”, stelt de top verjongingsexpert.

“De oorzaak van de haaruitval en vervolgens kaalheid bij deze heer is onder meer dat zijn haarwortels, met uitzondering van de krans, gevoelig zijn voor dihydrotestosteron (DHT)”.

“De beste optie is om de hoeveelheid van het enzym 5-alfa-reductase, dit zorgt voor de omzetting van testosteron naar DHT, in de hoofdhuid te reduceren met een zeer lage dosis 5a-RD-2-remmer”.

“Een nog betere behandeling waarvoor gekozen kan worden bij alopecia androgenetica, is een combinatie van een lage dosis 5a-RD-2-remmer, met Minoxidil 5% lotion/ foam en een speciaal samengesteld voedingspatroon zodat inname van voor de haargroei essentiële micronutriënten en aminozuren is gegarandeerd”.

“Om het werkingseffect te verbeteren kan dat gecombineerd worden met het dagelijks smeren van een lage dosis tretinoïne crème, omdat dit onder meer de absorptie van minoxidil significant kan versterken”.

“Wat ik ook vaak adviseer aan mannen met alopecia androgenetica is om 1 keer in de week thuis een microneedling behandeling uit te voeren op de plekken waar het haar dun is”.

De behandeling met DHT- remmers en minoxidil zijn volgens de verjongingsspecialist momenteel de beste en ook de 2 enige door de FDA goedgekeurde om verschillende vormen van haaruitval en kaalheid op het hoofd tegen te gaan.

Minoxidil kan naar zijn zeggen ook samen met speciaal samengestelde voeding die rijk is aan micronutriënten en de aminozuren cysteïne, lysine en citrulline of arginine gebruikt worden voor te dunne wenkbrauwen.

“Het 1 keer per dag smeren van een paar druppels Minoxidil 5% en zelfs 2% op de wenkbrauwen met een wattenstaafje, gecombineerd met specifiek persoonsgerichte aanvulling van de juiste nutriënten en aminozuren blijkt zeer effectief”.

“Lysine levert vooral zwavel aan haarcellen, wat ten goede komt aan onder meer de elasticiteit van het haar. De citrulline zorgt voor een hoger niveau Nitric Oxide, wat een zeer positieve invloed heeft op de bloedcirculatie rond de haarzakjes”.

“Bij een groot aantal vrouwen en mannen werkt deze combinatieformule zeer goed en zien ze hun wenkbrauwen maar ook hun hoofdhaar weer voller worden”, stelt Jonathan Clarke.

Volgens hem zijn er zelfs positieve onderzoekresultaten gemeld bij alopecia areata, een auto-immuunziekte.

Hij wijst er ook op dat hij in de praktijk vaak meemaakt dat zijn vrouwelijke clienten met dun haar of ongewoon haaruitval, een laag ferritineniveau hebben.

Ook is er volgens de topdeskundige bij haaruitval bij vrouwen sprake van meerdere deficiënties, onder meer van b7, cholecalciferol, zink en noodzakelijke aminozuren.

“Vooral bij vrouwen kom ik vaak een laag HB, ijzer- en ferritineniveau tegen waardoor de rode bloedcellen niet optimaal in staat zijn om zuurstof naar de cellen te transporteren. Dit heeft een negatief effect op de haarwortels en haargroei”, vervolgt hij.

BEKIJK OOK GFC NIEUWS: 34- jarige vrouw in Suriname voelde zich jarenlang nodeloos hondsberoerd en dacht snel te sterven

Volgens de topexpert is het verstandig om bij haaruitval en kaalheid je goed te laten informeren door deskundigen, mede omdat de oorzaak sterk uiteenlopend kan zijn.

“Er zijn diverse redenen waarom het haar dunner wordt of uitvalt. Het is daarom van belang om dat eerst goed uit te zoeken en op grond daarvan te beginnen met de meest effectieve behandelstrategie”.

“Het slechts smeren van olie en allerlei andere middelen is in 99.99 procent van gevallen tijdverdoenerij”, aldus de Europese topexpert.

BEKIJK OOK GFC NIEUWS: Waarom vrouwen, maar ook mannen met bloedarmoede vaak niet goed geholpen zijn met alleen ijzertabletten

Tot slot benadrukt hij dat ook het stadium en de intensiteit van de haaruitval bepalend is voor het behandeleffect.

Als men bij alopecia androgenetica al in een stadium is waarbij de haardikte met de helft is teruggenomen, is een medicamenteuze behandeling minder of helemaal niet hoopgevend.

Wat wel haalbaar is, is om het overgebleven haar te behouden en voller te krijgen.

Hoe eerder men met de therapie start, hoe beter.

Indien het te laat is, is het volgens Jonathan Clarke het beste om haartransplantaties uit te laten voeren.

De 23- jarige heeft volgens de topexpert nodeloos veel tijd en ook haren verloren door een verkeerd advies van een kapster die pretendeerde verstand van haaruitval te hebben.

Foto ter illustratie.

Dit is een bericht van GFC Nieuws

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.