GFC NIEUWSREDACTIE- De Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB) in Suriname heeft een heel vruchtbaar onderhoud gehad met Paul Cheong, voorzitter van de Private Sector Commission (PSC) van Guyana.

VSB heeft enkele weken terug officieel deelgenomen aan het staatsbezoek van Suriname aan Guyana waar er afspraken zijn gemaakt voor samenwerking tussen de private sector uit beide landen.

VSB en SPC zijn het erover eens dat de private sector rechtstreeks met elkaar moeten samenwerken om handel en investeringen tussen Suriname en Guyana te bevorderen en te vergemakkelijken.

Partijen ondertekenen binnenkort een MOU voor coöperatie en collaboratie.

Partijen hebben de eerste potentiële gebieden voor samenwerking geïdentificeerd en een paar worden hieronder opgesomd, te weten Bosbouw, Onderzoek & Ontwikkeling in Agrocultuur, Toerisme, Centrum voor opleiding en ontwikkeling van vaardigheden voor olie en gas, Toerisme, ICT, Financiering van grote PP-projecten, Bouw en Transport.

Partijen kwamen overeen dat VSB en PSC de samenwerking tussen verschillende industrieën zullen vergemakkelijken en de diensten van specialisten of adviseurs zullen inschakelen om studies uit te voeren.

Partijen zullen gezamenlijke strategieën aan onze respectieve regeringen presenteren over hoe een echte interne markt-economie te creëren.

Dit is een bericht van GFC Nieuws

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.