door Robin Rosario

PARAMARIBO – Slagers met wie GFC Nieuws een gesprek heeft gehad over de import van slachtvee uit Brazilië, hebben verschillende meningen over deze kwestie. Een deel is bang dat de runderen die uit Brazilië komen besmet kunnen zijn met allerlei ziekten terwijl de andere groep zegt dat vlees uit dat land goedkoper op de markt gebracht kan worden zodat de consument niet zo veel hoeft te betalen.

Sinds het gerucht vorig jaar de ronde deed dat het ministerie van LVV runderen zou importeren, was onder meer de Vereniging van Surinaamse Melkboeren onder voorzitterschap van Laurence Pereira hier faliekant tegen. De verenging is van oordeel dat er vele ziekten voorkomen onder het vee in Brazilië. Van de zijde van het ministerie wordt verteld dat de Veterinaire Dienst het vee eerst zal keuren voordat het op de Surinaamse markt komt.

In de tussentijd heeft het ministerie tot tweemaal toe een bepaalde slager toestemming verleend om runderen uit Santo Domingo te importeren. Dat vlees is wel goed bevonden maar gaat tegen een hoge prijs over de toonbank.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.