De politie van het bureau Nieuw Nickerie heeft in de nacht van vrijdag 23 op zaterdag 24 september de verdachte R.R. opgespoord en aangehouden. Hij wordt ervan verdacht op 23 september omstreeks 20.00 uur ene B.D. voor een supermarkt aan de Waterloostraat een steekverwonding in zijn rug te hebben toegebracht. 

De verdachte had voor de komst van de agenten de locatie al verlaten. Het slachtoffer werd voor medische behandeling vervoerd naar de Spoed Eisende Hulp (SEH) van het Mungra Medisch Centrum (MMC).

Volgens verklaring van het slachtoffer stond hij voor de winkel te bedelen en vroeg hij geld aan R,R. die de winkel zou binnenstappen. Bij die gelegenheid raakten zij in een woordenwisseling, waarbij R.R. hem met een scherp voorwerp in zijn rug heeft gestoken.

Diezelfde avond, omstreeks 23.45 uur, kreeg de politie van Nieuw Nickerie, een melding, dat een slachtoffer met een steekverwonding aan zijn hals op de SEH van het MMC was binnengebracht.

Agenten troffen dat slachtoffer inderdaad aan. Deze verklaarde dat hij de verdachte R.R. op straat tegenkwam, die hem zomaar in zijn hals vewondde met een scherp voorwerp. Hierna vroeg hij hem onder bedreiging om geld en zijn mobiele telefoon.

De agenten stelden direct een onderzoek in, waarbij R.R. werd opgespoord en aangehouden. R.R., die voor beide steekpartijen, is aangemerkt als verdachte, werd ter voorgeleiding overgebracht naar het politiebureau. 

Uit de administratie is bleek, dat R.R. ook werd gezocht voor meerdere misdrijven, zoals diefstal met geweldpleging en diefstal van een rijwiel.

Na afstemming met het Openbaar Ministerie is hij door de politie in verzekering gesteld. 

Het scherp voorwerp waarmee hij de strafbare feiten heeft gepleegd, is achterhaald en in beslag genomen.

Beide slachtoffers zijn na medische behandeling heengezonden.

Dit bericht is afkomstig van Dagblad Suriname. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.