De politie heeft een verdachte aangehouden in verband met het neerschieten van een winkelier. Hij wordt ervan verdacht betrokken te zijn in de zaak, waarbij een Chinese winkelier op zondagavond 6 mei aan de Lijnweg te Moengo is neergeschoten. Deze verdachte moet samen met twee andere mannen de supermarkt zijn binnen gestapt om een beroving te plegen.

Eén van hen heeft waarschijnkijk een vuurwapen bij zich gehad. De winkelier werd vermoedelijk geschoten  toen hij naar zijn vuistvuurwapen greep. Na hun daad rende het drietal de winkelzaak uit, achterna gezeten door de winkelier. De winkelier zeeg toen neer op het parkeerterrein voor zijn handelszaak.

Een politieambtenaar die toevallig voorbij reed, stopte en zorgde ervoor dat het slachtoffer zo snel als mogelijk medische hulp kreeg. De winkelier is ter verpleging opgenomen in het Academisch Ziekenhuis, alwaar chirurgisch moest worden ingegrepen. Berichten in de media als zou de winkelier overleden zijn berusten niet op waarheid. Aan de aanhouding van de twee verdachten wordt gewerkt.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.