Paramaribo – Een 27-jarige jongeman heeft verklaard op 5 februari op een man te hebben geschoten, omdat die een steen op hem zou hebben gegooid. Hij was met het latere slachtoffer aan het borrelen en was onder invloed van alcohol. De jongeman is een poging tot levensberoving ten laste gelegd. Volgens het slachtoffer ontstonden er tijdens het borrelen problemen, waarbij de verdachte op een gegeven moment luid sprak en door het latere slachtoffer werd weggestuurd. Daarna zou de verdachte bedreigende uitlatingen hebben gedaan en een schot op het latere slachtoffer hebben gelost.

De verdachte beweert dat de man hem niet had weggejaagd, maar met een steen op zijn borst zou hebben geslagen, waarna hij een schot loste. De rechter hield de jongeman voor dat iemand had gehoord dat hij het slachtoffer had bedreigd. “De reactie die je hebt gegeven is teveel.

Je hebt geluk dat je de man niet hebt geschoten dat hij dood is, anders zou je voor moord of doodslag terechtstaan”, zei de rechter. Toen de verdachte nuchter was, had hij spijt van zijn daad, vertelde hij aan zijn advocaat Robby Neslo. Op 18 mei wordt de behandeling van deze zaak voortgezet.

Verdachte schoot onder invloed van alcohol tijdens gezellige borrel