De 22-jarige Sumanta Bansi is in februari 2018 door haar minnaar Manodj B. (43) in haar slaapkamer in Hoorn doodgestoken. Dat heeft B. tijdens verhoren verklaard nadat in september vorig jaar op zijn aanwijzingen het lichaam van Sumanta, bijna vier jaar na haar verdwijning, op een bedrijventerrein in Hoorn werd gevonden. Dit berichten diverse media in Nederland, waaronder De Telegraaf en het AD.

B. zegt ruzie met haar te hebben gekregen, waarop zij een mes zou hebben gepakt. Dat bleek maandag 30 januari tijdens een zitting in het hoger beroep van de zaak bij het Gerechtshof in Amsterdam.

Volgens B. zou de ruzie zijn ontstaan over het mogelijk wegnemen van geld door Bansi. Hij zou het mes van haar hebben afgepakt en haar ‘in een reflex’ hebben doodgestoken. Hij doet een beroep op zelfverdediging. Het Openbaar Ministerie liet zich al kort ontvallen, dat er bevindingen in het onderzoek zijn die haaks staan op wat B. nu verklaart. Ook verklaarde B.: “Ja, ik ben verantwoordelijk voor haar dood en ja ik heb haar lichaam dezelfde nacht zoek gemaakt.” Sumanta was zwanger van haar minnaar B.

Op het moment van haar verdwijning was de studente biomedische wetenschappen acht weken in verwachting van Manodj B., bij wiens gezin zij na haar overkomst uit Suriname inwoonde.

De rechtbank in Alkmaar veroordeelde Manodj B. vorig jaar juli conform de eis tot vijftien jaar celstraf voor het doden van de Surinaamse Sumanta Bansi. Vader Dwarka B. werd vrijgesproken.

De 22-jarige Bansi verdween in februari 2018 van het ene op het andere moment en was tot vorig jaar september spoorloos. Haar lichaam werd gevonden op een bedrijventerrein in Hoorn. Tegen dit vonnis is namens B. door zijn advocaat Theo Hiddema hoger beroep ingesteld. Maandag vond daarover bij het gerechtshof in Amsterdam een uitgebreide inleidende zitting plaats.

Nabestaanden van Sumanta zijn geschokt door de onthutsende verklaringen van Manodj B.

Hij wordt ter observatie opgenomen in het Pieter Baan Centrum te Utrecht. De volgende inleidende zitting vindt plaats op 5 april.

Dit bericht is afkomstig van Dagblad Suriname. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.