Live nieuws en radio streams uit Suriname!

Verdachte die mogelijk meewerkte aan gijzeling nog niet gepakt

Een derde verdachte die betrokken zou zijn bij de gijzelingsactie van afgelopen  donderdag, is nog niet gepakt. Dat laat het KPS weten.

Het slachtoffer rende op die dag met bloot bovenlijf het politiebureau van Lelydorp binnen. Hij was volkomen in de war en kon niet uit zijn woorden komen. Toen hij door de politieambtenaren tot rust was gebracht, werd hij verhoord.

Hij verklaarde dat hij zich op die bewuste ochtend op zijn perceel bevond. Op een gegeven moment reed een roodgelakte auto zijn perceel op waarin drie onbekende mannen zaten. Een man stapte uit de wagen,  liep hem tegemoet en vroeg hem op  brute toon waar de drugs was die hij van zijn baas genomen had.

Voordat het slachtoffer kon reageren, werd hij onder dwang en bedreiging in het voertuig gesleurd. Hierna reden de drie mannen met hem in de richting van het politiebureau Lelydorp. Onderweg werd hij door de mannen mishandeld en met de dood bedreigd.

Ter hoogte van de eindhalte van de PL-lijnbussen te Lelydorp, keerde een PL-bus op de weg, waardoor de bestuurder van de rode auto genoodzaakt was te stoppen. Op dat moment zag het slachtoffer kans uit de auto te springen, waarna hij regelrecht naar het politiebureau rende.

De politie stelde gelijk een onderzoek in en op camerabeelden van omliggende bedrijven werd het voertuig in beeld gebracht. De zaak werd toen overgedragen aan de recherche van regio Midden.

Wetsdienaren van recherche Midden hebben met assistentie van collega’s van het Arrestatie Team de 34-jarige Bryan A. en 38-jarige  Virol A. in beeld gebracht  en aangehouden voor onder andere vrijheidsberoving.  Aan de aanhouding van de derde verdachte wordt gewerkt.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.