PARAMARIBO, 3 jul – Edgar Ritfeld, verdachte in het proces rond de Decembermoorden, gaat in hoger beroep. Dit meldt de Ware Tijd. Ritfeld kan zich niet verenigen met het besluit van de krijgsraad om het vonnis op te schorten. De oud-militair gaf eerder al aan geen genoegen te nemen met een opschorting of stopzetting van het strafproces.

Dat zou geen voldoening geven, omdat er geen bloed aan zijn handen zou kleven. “Ik ben onschuldig en wil vrijspraak. Ik wil niet dat er in de samenleving enige twijfel bestaat over mijn onschuld, vanwege een eventuele niet-ontvankelijkheid van het Openbaar Ministerie als gevolg van de amnestiewet”, aldus Edgar Ritfeld. Zijn advocaat Gerold Sewcharan zegt ook vrijspraak te zullen claimen. Het maakt deel uit van zijn verdedigingsstrategie.

De amnestiewet wordt dan ook genegeerd. “We hebben nadrukkelijk geen beroep gedaan op de amnestiewet, omdat Ritfeld niet wil dat de strafvervolging eindigt met niet-ontvankelijkheid”, zegt Sewcharan. Met zijn besluit in hoger beroep te gaan, gooit Ritfeld wel roet in het eten van andere verdachten. De bedoeling van de wet was juist af te rekenen met het proces. Een andere verdachte, Ruben Roozendaal, was ook tegen amnestie. Voor hem is hoger beroep geen optie.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.