De 30-jarige verdachte J.K. heeft zich vrijdag 3 februari gemeld bij de recherche van Regio Paramaribo, nadat hij meerdere malen was opgespoord maar niet werd aangetroffen. De man die ervan verdacht wordt zich in december 2022 schuldig te hebben gemaakt aan een poging tot verkrachting, feitelijke aanranding en diefstal, werd direct door in de boeien geslagen.

Het 23-jarige slachtoffer R.L. deed van deze strafbare feiten aangifte bij de politie. Onderzoek heeft uitgewezen dat R.L. zich in december 2022 op een feest aan de Anton Drachtenweg bevond. Op een gegeven moment voelde de jonge vrouw zich na het drinken van een tweede shot onwel en toen rees bij haar het vermoeden, dat er een bedwelmend middel in haar drank was gedaan. 

Ze kreeg van een vriend, die ook ter plaatse was, assistentie om haar naar huis te brengen. De verdachte J.K., die ook op het feest was en R.L. ook kent, bood eveneens aan de jonge dame, die in het ressort Geyersvlijt woont, thuis te zetten. Bij aankomst in de woning van het slachtoffer gaf J.K. de andere vriend te kennen dat hij zich verder zou ontfermen over de jonge vrouw, die op dat moment het bewustzijn had verloren.

De andere vriend vertrok en toen het slachtoffer weer bij kwam, zag zij dat J.K. op haar lag en gemeenschap met haar probeerde te hebben en haar over haar heel lichaam betastte. De aangeefster stribbelde tegen, waardoor er een worsteling ontstond in de kamer. Bij die gelegenheid zag zij kans om haar werkgever, die niet ver van haar woont, van het voorval in kennis te stellen. De werkgever reageerde direct en spoedde zich naar de woning van het slachtoffer, waar de verdachte in de kamer van R.L. werd aangetroffen.

De werkgever maande de verdachte aan om de plek te verlaten en bracht het slachtoffer vervolgens naar het politiebureau Geyersvlijt voor het doen van aangifte. Verder bleek er een groot geldbedrag in SRD uit de tas van de vrouw te zijn weggenomen.

Na afstemming met het Openbaar Ministerie is de verdachte J.K.  hangende het onderzoek door de politie in verzekering gesteld.

Dit bericht is afkomstig van Dagblad Suriname. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.