De 25-jarige verdachte J.C. is donderdag 1 juni in het ressort Geyersvlijt door de politie aangehouden op verdenking van medeplichtigheid aan diefstal met geweld.

De onderneemster Y.Z. had woensdag 24 mei aangifte gedaan bij de politie van het bureau Uitvlugt. Zij gaf aan de politie te kennen, dat vijf gemaskerde en gewapende mannen haar woning waren binnengedrongen, waarbij de vrouw en haar twee arbeiders A.G. en J.C. overrompeld en beroofd werden. Vervolgens hebben de vijf de plek verlaten in een gereedstaande auto met medeneming van grote geldbedragen in SRD’s, Euro’s en Amerikaanse dollars; ruw goud en sieraden. De zaak werd voor verder onderzoek overgedragen aan de Recherche van Regio Paramaribo.

Volgens het voorlopige onderzoek van de politie is gebleken, dat een verdacht voertuig met inzittenden een aantal keren voorbij de woning van Y.Z. was gereden. Bij het verlaten van het pand werd de vrouw overrompeld door de verdachten. Onder bedreiging moest zij goederen en geldbedragen afstaan. Aan de hand van feiten en omstandigheden werd de arbeider J.C. als verdachte aangemerkt en aangehouden.

Na afstemming met het Openbaar Ministerie is de verdachte door de politie in verzekering gesteld. Aan de aanhouding van de andere verdachten wordt gewerkt.

Dit bericht is afkomstig van Dagblad Suriname. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.