PARAMARIBO, 13 aug – De huidige regering heeft het volk vóór en na de verkiezingen gouden bergen beloofd. “Maar de werkelijkheid is verarming over de hele linie, minder veiligheid, minder democratie en veel onzekerheid.” Dit stelt de afdeling Paramaribo van de Nationale Partij Suriname, NPS. Na twee jaar regering Bouterse valt het niet bepaald moeilijk de balans op te maken. Er zijn weliswaar wat goede prestaties bij.

Maar, en dat moet duidelijk zijn, het gaat om het voortzetten van oud beleid. “De vorige regering heeft een economie achtergelaten, met een groei die zelfs in het wereldcrisisjaar 2009 positief was, weinig binnenlandse en buitenlandse schulden, een monetaire reserve van ruim zevenhonderd miljoen dollar, een stabiel prijsniveau, ruime koopkracht bij de burgers en goede perspectieven voor investeerders.”, aldus NPS Paramaribo. Alle grote investeringen horen daarbij.

Het mag er dus vooral niet op lijken dat het allemaal komt door het huidige klimaat. “De regering heeft goede sier gemaakt met veel projecten van de vorige regering en heeft tot nu toe nauwelijks nieuwe projecten van betekenis toegevoegd.” Wel zijn veel beloftes gemaakt, die niet worden nagekomen. Van scheiding der machten is geen sprake, de koopkracht wordt zwaar belast, sociale woningbouw is onbetaalbaar en de criminaliteit stijgt.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.