GFC NIEUWS- Oud-president Ronald Venetiaan adviseert de aankomende regering om rekening te houden met de invloeden van de aftredende president Desi Bouterse, binnen organen van de Staat.

Venetiaan gelooft niet dat Bouterse zich volledig terug zal trekken. De NDP is in kracht niet gereduceerd tot nul, zei hij in ABC-actueel.

Vandaag draagt Bouterse na 10 jaar presidentschap over aan Chandrikapersad Santokhi van de VHP.

Venetiaan benadrukt dat wij er rekening mee moeten houden dat wij een aftredende president hebben die lijnen heeft naar bepaalde organisaties en instanties in het land heeft, onder andere het Nationaal Leger en andere instituten van de overheid.

“Hij heeft zelf en keer gezegd dat hij een man is die zeer geïnteresseerd is in het uitoefen van invloed; misschien meer zelf dan het bekleden van functies en ambten. Maar in elk geval is mijn ervaring geweest dat wanneer men goed en duidelijk uitgaat van de positie van de president als opperbevelhebber van het leger en verder probeert de structuren die in het leger aanwezig zijn te respecteren, men vanuit het Leger ook weer respect zal krijgen en de nodige medewerking,” weet Venetiaan.

Hij wijst er verder op dat hoewel de samenleving blij is dat men niet nog 5 van wat nu aftreedt erbij zal krijgen, wij er rekening mee moeten houden dat de partij van de aftredende president niet tot nul is gereduceerd. “De heer Bouterse gaat zich niet geheel terugtrekken,” aldus Venetiaan.

Het bericht Venetiaan roept op tot alertheid tegen beïnvloeding van Bouterse verscheen eerst op GFC Nieuws.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.