door Robin Rosario

PARAMARIBO – De politie is zaterdag begonnen met haar campagne Veilig Vakantieverkeer (VVv). De VVv is speciaal bedoeld voor automobilisten die tijdens de vakantie op de buitenwegen extra aandacht moeten hebben voor wat er zich op de weg afspeelt. Zaterdag en zondag was de politie in ruime mate aanwezig op de Indira Gandiweg.

De meeste vakantiegangers maken gebruik van deze weg om de verschillende vakantieoorden in Para te bereiken. Ook DC Jerry Miranda van Para nam een kijkje op de weg en was te gast van de politie te Rijsdijk.

In al zijn gesprekken met de media haalde Miranda aan dat de politie harder moet optreden tegen de verkeerscriminelen die er niet bij stilstaan hoeveel leed zij zichzelf en anderen bezorgen door hun onverantwoord rijgedrag.

Hij vertelde dat het erop lijkt dat boetes en lichte gevangenisstraffen niet meer helpen. “Men stoort zich er niet aan. De politie moet in bepaalde gevallen het voertuig niet alleen voor keuring in beslag nemen maar deze confisqueren”, vindt de DC. “Als men het diep in zijn zak voelt, zal men het beginnen te begrijpen.”

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.