Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Vegetarian Indian Buffet Night op 27 mei

Vegetarian Indian Buffet Night op 27 mei

Vegetariërs en liefhebbers van vegetarisch eten komen in Suriname nog moeilijk aan hun trekken als het om uiteten gaat. Zij moeten zich namelijk nog te vaak zorgen maken als de bereidingswijze van de gerechten inderdaad vegetarisch is. De stichting Eat Yourself Healthy heeft daarom besloten regelmatig culinaire avonden te organiseren voor liefhebbers van vegetarisch eten.

De stichting Eat Yourself Healthy is bekend van de jaarlijkse evenementen ‘Vegetarian Food Festival’ en ‘Peas and Harmony’.

Behalve een veilig vegetarisch menu streeft voorzitter Lorraine Hooplot-Vreden ernaar deze doelgroep ook een eetgelegenheid bieden waar zij chic kunnen uiteten.

De eerste culinaire avond is op zondag 27 mei in het SHTTC-gebouw aan de Gravenberchstraat 2. Het thema is Indian Night en de dress code is dus ook Indian gala. Van elk gerecht mag eenmaal gebruik gemaakt worden van het buffet.

Op deze avond zullen de gasten kunnen genieten van gerechten, waaronder butter paneer, kebabs, pumpkin curry, dhal en kulfi. Het eten zal worden bereid door Vinisha Bhojwani, die zelf ook vegetariër is. Zij noemt zich geen professionele chefkok, maar is wel een culinary expert op het gebied van de Indiase keuken. Koken is haar passie en ze is een ervaren cateraar.

Bhojwani is geboren en getogen in India, maar woonachtig in Suriname. Ze zal worden bijgestaan door opgeleide koks en kokstudenten van het SHTTC. Dit evenement wordt dan ook in samenwerking gedaan met SHTTC.

Behalve dat vlees en vis zullen ontbreken, zal er bij de bereiding ook geen ei worden gebruikt. De Indiase keuken is zeer gevarieerd, maar is het meest bekend om het uitgebreid assortiment aan vegetarische gerechten.

Het idee is ontstaan tijdens het Vegetarian Food Festival, na een gesprek tussen initiatiefnemer Hooplot-Vreden en Bhojwani, die op het laatste festival aanwezig was. Hierbij kwamen Indiase gerechten ter sprake, die Bhojwani’s specialiteit bleken te zijn. Het idee kwam toen spontaan in de organisator van het Festival op om een Indian Night te organiseren. Gezien Hooplot-Vreden al jaren rondloopt met het plan om regelmatig een vegetarisch diner te organiseren met verschillende thema’s, besloot zij het eerste diner tot een Indian Night te maken.

Voorlopig mikt de organisatie op één culinaire avond per maand, maar afhankelijk van de belangstelling, kan de frequentie worden opgevoerd naar twee tot drie keer per maand.

Reserveren is verplicht en dat kan op 7102 102.(GFC)