Plantaardige vervangers van vlees zijn voedingskundig een volwaardig alternatief voor vlees.

Toch denken nog veel mensen dat dit niet zo is, zo blijkt uit onderzoek van onderzoeksbureau GfK in opdracht van Milieu Centraal onder ruim duizend huishoudens.

Bijna de helft van de mensen eet elke dag vlees bij de warme maaltijd. Bij consumenten die regelmatig een vleesloze maaltijd eten zijn dierlijke vleesvervangers favoriet, namelijk vis (62 procent), eieren (43 procent) en kaas (28 procent).

Consumenten kiezen minder vaak voor plantaardige producten zoals kant-en-klare vleesvervangers (21 procent), peulvruchten(14 procent), en noten (10 procent).

Mensen die altijd vlees eten, denken zonder vlees niet voldoende voedingsstoffen binnen te krijgen. Van de mensen die wel af en toe vlees vervangen denkt een aanzienlijk aantal dat plantaardige alternatieven voor vlees niet volwaardig zijn.

Een gevarieerd menu levert echter ook zonder vlees meer dan genoeg eiwitten en voedingsstoffen. Wat eiwitten betreft krijgen de meeste mensen in Nederland zelfs meer binnen dan ze nodig hebben.

Van de consumenten die altijd vlees eten, heeft zo’n 70 procent nog nooit overwogen minder vlees te gaan eten.

Zij denken dat een maaltijd zonder vlees niet compleet is en vinden een vleesloze maaltijd niet lekker. Van de mensen die wel overwegen om minder vlees te eten, zegt ruim 40 procent vaker te willen kiezen voor eiwitrijke plantaardige vleesvervangers als ze hiervoor lekkere en gezonde recepten krijgen.

(nu.nl)

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.