Live nieuws en radio streams uit Suriname!

Veehouder liet Covab-student hulpeloos achter

De veehouder Johnny P. heeft van de rechter in Nickerie een gevangenisstraf van veertien maanden opgelegd gekregen, waarvan tien maanden voorwaardelijk en ontzegging van zijn rijbevoegdheid voor de duur van twee jaar. P. wordt ervan verdacht een bromfietser te hebben aangereden en die in hulpeloze toestand te hebben achtergelaten.

Op de bewuste dag reed de Covab-student Nerin op zijn bromfiets over de Achterdam. Toen hij de kruising van de Walther Hewitstraat naderde, werd hij geschept door een voertuig dat over de Oost- Kanaalstraat reed en door P. werd bestuurd. De laatstgenoemde reed na de aanrijding met een vrij hoge snelheid weg zonder achterlating van zijn identiteit.

Het slachtoffer liep beenfracturen op en gaat thans met een been dat korter is dan het andere door het leven. De verdachte werd na goed speurwerk van de politie op 17 januari aangehouden.

De familie van P. bleek contact te hebben opgenomen met een mediaman, die namens Nerin in een brief aan de rechter het verzoek deed om de zaak in te trekken. Aan het slachtoffer werd voorgehouden dat hij door de familie schadeloosgesteld zal worden, wanneer de veroorzaker in vrijheid wordt gesteld.

Mr. Chandra Algoe, advocaat van P., was er niet over te spreken dat de familie, in plaats van contact op te nemen met het slachtoffer, zich heeft gewend tot de mediaman, die zich volgens de raadsvrouw van alles en nog wat waant. Zij meent dat het proces hierdoor een andere wending heeft genomen.

De strafpleiter, die ervoor heeft gezorgd dat het slachtoffer voor ongeveer SRD 70.000 is vergoed, vroeg om het verminderen van de eis van de officier van justitie, die een gevangenisstraf van achttien maanden waarvan tien maanden voorwaardelijk, had voorgesteld.

De rechter kon zich terugvinden in het gebaar van de familie, om het slachtoffer te vergoeden en week af van het strafvoorstel van het Openbaar Ministerie. P. zal met de uitspraak van de rechter over twee maanden in vrijheid worden gesteld.

Dit bericht is afkomstig van Suriname Herald. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.