door Robin Rosario

PARAMARIBO – Robinhood hoofdtrainer, Roy Vanenburg is woedend over het gedrag dat twee van zijn spelers hebben getoond kort voor het einde van de verloren wedstrijd (0-1) zondagmiddag tegen Transvaal. De wedstrijd werd gespeeld in het Robinhood stadion te Flora.

Vanenburg ziet dit gedrag als een grote schande voor een ploeg die op het punt staat kampioen te worden en zo deel te kunnen nemen aan het Concacaf toernooi. De verdedigers Joel Baya en Orpheo Asaimie lagen de gehele wedstrijd met elkaar overhoop. Het gekibbel eindigde uiteindelijk in een vuistgevecht die hen beiden de rode kaart opleverde.

Vanenburg: “A no kan. Wan kampioensploeg n’e gedrag en so. Unu wroko tranga fu doro, dan now disi e p’sa. Ik schaam mij dood.” De spelers zullen volgens de trainer moeten instaan voor de consequenties.

Robinhood heeft nog wel een grote voorsprong in de competitie en het zal wel erg raar moeten lopen dat de vereniging geen kampioen wordt van de hoofdklasse van de SVB. Dit is de tweede nederlaag van de koploper. Eerder werd van Kemal Dewaker verloren.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.