PARAMARIBO- Vanavond om 18.00 uur wordt er een presentatie gehouden over het roerend erfgoed religieuze huizen in Suriname. Dit vindt plaats in het gebouw van het Institute of Graduate Studies and Research (IGSR) op het complex van de universiteit. Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door de Stichting Wetenschappelijke Informatie (SWI) in samenweking met de Stichting Kerkelijk Kunstbezit in Nederland (SKKN).

Het betreft rapporten en CD’s waarmee het ‘grijze gebied’ tussen gebouw en interieur, zoals het kerkzilver, koperwerk en de preekstoel,  die in de kerken, moskeeën en tempels  is vastgelegd.  Het project behelsde naast het inventariseren van het erfgoed in twaalf religieuze huizen ook een training met nadruk op behoud en beheer van het roerend religieus erfgoed, fotograferen  en uitwerking van inventarisatiegegevens.

Van de volgende religieuze huizen is het roerend erfgoed geïnventariseerd te weten De Grote Stadskerk,  Maarten Lutherkerk, Centrumkerk, Sint Alfonsuskerk, Aryan tempel van de Arya Samaj, Imdadia moskee, Shri Vishnu mandir van de Sanathan Dharm, Kapel bejaardencentrum Majella, Hoofdmoskee SIV, Combékerk en de Bethlehemkerk. Tenslotte is een start gemaakt met de inventarisatie van luiklokken in verschillende collecties in Suriname.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.