PARAMARIBO-Het trainings- en consultancybureau VELTC organiseert vandaag, 27 juli, een infodag over het ‘English Play & Learn Day Camp 2012’ in de komende vakantie. Op de infodag zal aan ouders en verzorgers worden uitgelegd wat het kamp precies inhoudt en wat zij mogen verwachten. De infodag wordt in het Kennedy Internaat gehouden en duurt van 18.00 tot 19.00 uur.

The English Play & Learn Day Camp begint op 20 augustus en gaat door tot 31 augustus. Dit jaar worden er twee sessies van vijf dagen gehouden. Lorraine Hooplot-Vreden van het consultancybureau VELTC heeft dit vorig jaar voor het eerst georganiseerd.

Een Day Camp houdt in een verblijf (soms ook een naschoolse opvang) voor kinderen waar ze dagelijks worden beziggehouden met educatieve activiteiten en daarna weer huiswaarts keren.

“Over het algemeen is de Surinamer heel erg Engels georiënteerd, maar de beheersing is meestal passief. Deze factor is als een belemmering wanneer Surinamers bijvoorbeeld aan een internationale vergadering moeten deelnemen. Vandaar dus dat we de conversatie aanmoedigen van jongs af aan”, meent Hooplot-Vreden.

“Ons streven is dat in de toekomst Surinamers geen glimlachende toehoorders zijn bij conventies van internationale aard, maar dat ze actief participeren”, aldus Hooplot-Vreden.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.