PARAMARIBO-Het ‘Giving back 2 my roots’-project wordt vandaag officieel afgesloten met een eindpresentatie in het CCS en een jam bij Spanato Cafe. Niet alleen konden   getalenteerde jongeren hun kennis verder ontwikkelen, er werd  ook   aandacht besteed aan de sociale groepen binnen de samenleving.

Drummer   Harvey Wirht heeft maar liefst drie sociale projecten afgewerkt tijdens het ‘Giving back 2 my roots’-project van Develop Art Foundation (DAF).   Het eerste project binnen Drum Roots was op woensdag 25 april op de Mytylschool. Voor zover bekend was het de eerste keer dat musici de school bezochten en samen met de pupillen muziek maakten.

Percussionist Bongo Charlie gaf uitleg omtrent de vele percussie-instrumenten, maar nodigde de leerlingen ook uit mee te spelen. Wirhtdeed ritmes met de hand en in beide gevallen waren er veel lachende gezichten. Dankzij sponsoring uit het bedrijfsleven konden de leerlingen en  leerkrachten daarna genieten van snack en drank.

Het tweede project was dezelfde middag. Bij DAF was namelijk van de Stichting Rumas, onder leiding van Emmy Hart, het verzoek binnengekomen voor een workshop met een groep drop-outs die bij de stichting zijn aangesloten. Daar gingen de initiatiefnemers gaarne op in, met als resultaat dat  twaalf jongeren drie uren bezig waren met Wirht. Eerst vertelde Wirht in grote lijnen over zijn carrière en gaf  als advies mee  je dromen na te streven. Vervolgens werkte  hij één op één met de jongeren. Zij die konden drummen, kregen wat kneepjes mee, terwijl de rest de eerste drumles kreeg.  Voor  Wirht was de workshop interessant en lonend. “Je voelt dat je met iets goed bezig bent en je helpt, hoe weinig ook, een paar te vormen.”
Op zaterdag 28 april is er  een bezoek gebracht aan Tembe Art in Moengo  van kunstenaar Marcel Pinas. Daar zat een groep van ongeveer 20 jongeren al geduldig te wachten om  Wirht. Een groep kreeg de begi technieken, terwijl de drummers van de lokale drumhand de ingewikkelde technieken mochten uitproberen. Alhoewel dat wat moeite kostte, gaven ze de moed niet op, met als resultaat dat het al snel klonk als een drummend geheel. De middag werd voortgezet met een bezoek aan Dantapoe, waar er werd gewerkt met een groep enthousiaste jongeren. Terwijl de jongens op de drums bezig waren, klapten de meisjes mee en mochten het ritme meedansen.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.