PARAMARIBO, 15 sep – Van Surinaamse moslims valt niets te vrezen en al helemaal geen gewelddadige acties zoals elders in de wereld wel het geval is. Dit zegt Feroz Nazir, voorzitter van de Surinaamse Moslim Federatie en de Madjelies Moeslimin Suriname. Het is niet het soort nasleep dat de Surinaamse moslim wenst van de film Desert Warriors. “We hebben het in het verleden niet met geweld gedaan en we gaan het nu ook niet doen.”

Massademonstraties en geweld zijn niet de keus, al komt ook in Suriname de film niet goed aan. “Maar ons stil zijn wil niet zeggen dat we goedkeuren wat ons wordt aangedaan. Wij moslims zouden het ook niet goed vinden als andere godsdiensten op die manier worden belicht en bejegend”, zegt Nazir tegenover De West. In Suriname moet met zoveel rekening worden gehouden. Moslims maken ongeveer twintig procent uit van de bevolking.

Dat wordt als bijzonderheid opgevat. Bovendien willen moslims een voorbeeld zijn voor de andere geloofsgroepen. “Wij zijn wel moslims en we vinden het niet goed als onze godsdienst wordt beledigd, maar we dienen de Surinaamse zaak en prediken daarom vrede en rust. We zouden ook tegenstander
zijn als mensen de godsdienst van anderen zouden beledigen. Maar we bidden en verzoeken de Almachtige om al het negatieve in de wereld uit te roeien”, aldus Nazir.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.