door Robin Rosario

PARAMARIBO – Gisteren vierde het tv-station Algemene Televisie Verzorging (ATV) haar 25-jarig bestaan. Ook TV2 een jongere zus van ATV vierde haar 5-jarig bestaan. Hoofd ATV Guno Cooman ging terug in de geschiedenis en vertelde hoe het Omroep Project Telesur (OPT) is uitgegroeid tot ATV.

Officieel werd ATV op 15 augustus 1987 gepresenteerd maar het project begon midden tachtig als een experiment van voormalig Telesur directeur John Neede. Hij gaf aan dat er in die tijd behoefte bestond aan een tweede tv-station en aangezien Telesur bepaalde overeenkomsten had met Brasilsat werd het project gelanceerd om via diens satelliet beelden uit Brazilië op te vangen en in Suriname uit te zenden.

Om die beelden op te vangen moest men hier een kristal en een chip plaatsen in zijn tv-toestel. Als vrolijke noot werd aangehaald dat binnen korte tijd Belem (Brazilië) en Miami (USA) geen chips en kristallen meer in de winkels hadden.

Cooman: “Het resultaat is nu merkbaar. Dankzij de medewerkers van toen en van deze tijd is ons tv-station uitgegroeid tot een van de beste zoniet het beste tv-station van ons land. Ons streven is om ook de volgende 25 jaren aan top te blijven. Van TV2 zullen wij een echte familiechannel maken.”

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.