Mensen die aan de lijn doen schrappen noten meestal van het menu, maar uit onderzoek blijkt dat het snacken van noten juist heel goed is voor een slanke taille en een lager BMI.

Het onderzoek toont aan dat mensen die regelmatig noten eten zoals amandelen, cashewnoten en pistachenoten een lager lichaamsgewicht, BMI en een slankere taille hebben dan mensen die geen noten eten.

Het eten van noten verlaagt ook de kans op hart-en vaatziekten, diabetes type 2 en het metabool syndroom. Experts raden dan ook aan om dagelijks drie eetlepels noten te eten.

De onderzoekers bestudeerden voor het onderzoek de gegevens van 13.292 mannen en vrouwen. Daaruit bleek dat de mensen die veel noten aten gemiddeld twee kilo minder wogen en dat ook hun taille gemiddeld twee centimeter slanker is.

Ook vergeleken de onderzoekers het risico van de deelnemers op hart- en vaatziekten, diabetes en het metabool syndroom. Het eten van noten als amandelen, walnoten en pecannoten, noten met een hooggehalte van goede cholesterol, verlaagt de kans op chronische ziekten als hartaandoeningen.

De studie is gepubliceerd in the Journal of the American College of Nutrition.

(nu.nl)

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.