door Robin Rosario

PARAMARIBO – “Ik voer besluiten uit die door de structuren van mijn organisatie zijn genomen. Als men hiermee problemen heeft, dan ligt het aan hen.”

Woorden van Wilgo Valies, voorzitter van de Bond van Leraren (BvL) op de vraag waarom binnen de gemeenschap het idee leeft dat hij steeds naar het uiterste middel grijpt om zijn doel te kunnen bereiken.

Hij vertelt het volgende aan GFC Nieuws: “Zolang ik voorzitter ben zal het besluit dat mij wordt opgegeven worden uitgevoerd. Wij zijn vanaf september vorig jaar bezig bepaalde zaken rond te krijgen. Belangen van leerkrachten worden steeds aan de kant gezet terwijl andere bonden wel aan hun trekken komen. Wij zijn niet bang standpunten naar voren te brengen. Als men problemen heeft met mij, dan moet men naar zichzelf kijken. Ik word gedragen door mijn leden en spring voor hen in de bres. Wij moeten niet meer als voetenveeg behandeld worden. Kijk maar naar de naschoolse opvang. Mensen offeren hun tijd en toch krijgen zij hun toegezegde gelden niet op tijd. Moet dat zo?”

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.