PARAMARIBO, 25 jun – Het wordt steeds meer regel dan uitzondering dat zich gewelddadigheden voordoen tijdens begrafenissen. Dit melden uitvaartbedrijven en begraafplaatsmanagers. Vooral de afgelopen twee jaar gebeurt het vaker dat er zich zelfs schietpartijen voordoen. Het is ook de reden waarom een recent door de politie neergeschoten verdachte niet op René’s Hof begraven mag worden.

Het management van deze begraafplaats vreest een gewelddadige nasleep. “We hebben slechte ervaringen met zulke gevallen”, zegt Jules Blinker, bestuursvoorzitter van René’s Hof, tegenover de Ware Tijd. Het is de ervaring van de afgelopen jaren. Er wordt als het ware niet meer getreurd, maar herrie geschopt. Het komt zelfs voor dat het management klappen te incasseren krijgt. Het zijn meestal vrienden en kennissen die zich schuldig maken aan het geweld.

Waar het aan ligt, valt moeilijk te zeggen. De gewelddadige dood van Urbian Burleson is sowieso een aanleiding. De man is samen met drie anderen doodgeschoten tijdens een politieactie. Zijn moeder heeft zich via de media beklaagd. Volgens de leiding gaat het niet om de persoon of familie sec. De weigering is eerder een voorzorgsmaatregel. Intussen mag Urbian elders begraven worden. “Mijn zoon zal niet langs de straat liggen”, zegt moeder Helouise Burleson.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.