PARAMARIBO, 21 apr – Er moet een nieuwe Nationale Patij Suriname, NPS, komen. Dit stelt voorzitter Ronald Hooghart van ambtenarenvakcentrale CLO. De huidige partij onder leiding van ex-president Ronald Venetiaan heeft afgedaan. De ambities van de massa lopen er schipbreuk. Hooghart neemt het voortouw in een beweging die moet uitmonden in de ‘echte’ NPS.

De beweging, Nyung Partij Suriname, wordt tegelijkertijd ook de politieke vleugel van de vakcentrale. “We komen met een vernieuwde NPS en we wilden al lang een politieke vleugel, dus wordt het een mix”, zei Hooghart tijdens een bijeenkomst van de vakcentrale. Hoe de beweging precies uitpakt, zal de komende tijd blijken. Hooghart had tot voor kort ambities voor het voorzitterschap van de NPS.

Hij lijkt nu buiten de boot te vallen. Zeker de huidige partijtop is niet bepaald ingenomen met Hoogharts hartelijke betrekkingen met Desi Bouterse. Hij ziet de aanstaande bestuursverkiezingen niet eerlijk verlopen. “Als de voorzitter zegt dat er een consensuslijst komt, weten we dat er gemanipuleerd zal worden.” De NPS moet zijn oude glorie herwinnen en daar gaat Hooghart hard aan werken de komende tijd.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.