PARAMARIBO, 20 jul – Personeel van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo, AZP, heeft er steeds meer moeite mee te geloven dat er geen geld is voor betere lonen. Dit stelt de vakbond bij het ziekenhuis in het kielzog van berichten over het relatief hoge salaris voor de aanstaande directeur. Van de vakbond mag het beloningssysteem voor ambtenaren, Fiso, overboord.

Personeel en vakbond aanvaardden Fiso enkele jaren terug. Dat zou meer gedaan zijn uit begrip voor de financiële positie van de overheid. “De salarissen zijn volgens Fiso vastgesteld en de mensen hebben er genoegen mee genomen, omdat constant werd gezegd dat er geen geld was. Maar er is wel geld, anders zou men niet bereid zijn om zulke hoge bedragen te betalen”, zegt vakbondsleider Maurits Blackson tegenover de Times of Suriname.

Wat nu overheerst is een katergevoel. De nieuwe directeur zal zestigduizend Surinaamse dollar (ongeveer vijftienduizend euro) per maand vangen. Dat is ruim twintig maal het loon van de doorsnee werknemer bij dit publieke ziekenhuis. Blackson wil desondanks niet klagen over demotivatie bij het personeel. Hij houdt het integendeel zonnig: “Als er geld is, kunnen zij net zo goed meteen een loonsverhoging voor het personeel meenemen.”

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.