Vandaag wordt het startsein gegeven voor de vakantieprojecten ‘Prakiki’ en ‘Butterfly’ ten behoeve van de pupillen van het Medisch Opvoedkundig Bureau (MOB). Prakiki zal dit jaar aandacht besteden aan het thema “Verkeer en veiligheid”,

met het oog op het vliegeren in de vakantie, waarbij de kinderen vaak de straat kiezen. Het gevaar schuilt in een heel klein hoekje. Om de alertheid van de kinderen te verhogen, vooral onze doelgroep. Dit thema zal verwerkt worden in groepsgesprekken, expressie, muziek en een demonstratie van de bikersunit. De initiatiefnemers zijn: Astrid van Niel en Marylou Asmodikromo. De naam van het project is bedacht door Emmeline Watson.

De cliënten / pupillen, die in de begeleiding zijn bij de afdeling Hometraining, zullen door middel van dit project op creatieve wijze extra gestimuleerd worden in de schoolse vakken rekenen, lezen, schrijven en taal. Naast deze vakken wordt ook ruime aandacht besteed aan de expressievakken, schilderen, boetseren, tekenen, muziek en het onderdeel sport en spel.

Doelgroep

Het project is bestemd voor de cliënten / pupillen in de leeftijdsgroep 6 / 7 jaar, die overgegaan zijn naar of blijven zitten in de 1ste klas van de basisschool, die in de begeleiding zijn bij de afdeling Hometraining.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.