Het gerenoveerde Vaillantsplein moet een aantrekkelijke plek worden in de binnenstad van Paramaribo, zegt minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken (OW) in gesprek met Suriname Herald. Het plein wordt onderdeel van het Public Private Partnership (PPP)- programma dat wordt uitgevoerd door bedrijven en de horecasector in de binnenstad.

Het afgelopen jaar is OW een samenwerking aangegaan met bedrijven en de horecasector genaamd ‘Binnenstad Paramaribo’ om de binnenstad aantrekkelijk te maken. De bedrijven hebben geholpen met het verfraaien van de binnenstad door deze op te ruimen en bomen te snoeien. Daarnaast hebben de bedrijven ook een deel van de aanpak van de infrastructuur op zich genomen wanneer het gaat om ontwatering.

De overeenkomst was gesloten tussen het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS), de districtscommissaris van Paramaribo-Noordoost en horecabedrijven zoals Torarica, ’t Vat en andere grote winkels. De bedrijven hebben graag dat de binnenstad aantrekkelijk gemaakt wordt.

De renovatiewerkzaamheden van het Vaillantsplein zullen twee weken duren. Het plein zal ook voorzien worden van zitbanken. Het PPP- programma moet de binnenstad van Paramaribo aantrekkelijker maken voor inwoners en toeristen. Dit initiatief is onderdeel van de bredere inspanning om de stad te ontwikkelen en weer op de kaart te plaatsen als een aantrekkelijke bestemming.

Dit bericht is afkomstig van Suriname Herald. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.